Bangerheads expandering fortsätter

Det börjar komma in årsrapporter för 2018 och Breakit rapporterar nu om Bangerheads fantastiska år. För Bangerhead, som har sin logistiklösning hos Reach Logistics ser det väldigt positivt ut. De ökade sin omsättning med 34 procent under 2018 och lyckades också vända förlust till vinst.

“Vi har ett fantastiskt team som har jobbat hårt på alla fronter i bolaget under året. Det är förstås väldigt kul att vi lyckas få ett bra utfall”, säger bolagets vd Marc Palmefjord.

Bangerhead drog igång redan 2008 och har förutom e-handel även butiker i centrala Stockholm och i Borås. Under hösten 2017 flyttade de sin logistikverksamhet till Reach Logistics automatiserade flöde och har sedan dess ökat sin omsättning med ca 40 procent och har vänt förlust till vinst.

”Det har varit full fart sedan de flyttade in och i vårt nära samarbete med varandra ser vi snarare en ökning än en avstanning under 2019, vilket är fantastiskt roligt” säger Johan Klippinge, marknadsansvarig på Reach Logistics.

Förra året var det framförallt en stark försäljning mot slutet på året i samband med julhandeln och Black Friday som gjort att bolaget har fått ordentlig fart på försäljningen. Under det sista kvartalet ökade omsättningen med hela 50 procent jämfört med samma kvartal året innan.

”Vi kan inte se en specifik faktor som har gjort att omsättningen har tagit fart under förra året,” säger Palmefjord och fortsätter

”Men det vi märker är att fler kunder återkommer, vi har jobbat stenhårt med kundupplevelsen så det känns ju bra att det får effekt. När vi träder in i 2019 gör vi det med högre fart än tidigare år och vi ser fram emot att fortsätta förbättra, förfina och expandera vårt erbjudande”, säger Marc Palmefjord.

För 2018 landade vinsten på EBITDA på strax över 2 miljoner kronor. Omsättningen landade på 128 miljoner kronor och de har försäljning i Sverige, Norge, och Finland.

 

För mer infomation om Bangerhead, vänligen besök www.bangerhead.se